14 здорових продуктів, які завжди повинні бути під рукою


 

Мета статті дати вам список корисних і довговічних продуктів, які ви можете зберігати в коморі, морозильній камері, холодильнику і використовувати їх для приготування багатих поживними речовинами страв і закусок. Цими продуктами можна запастися надовго, а значить і забути про терзання по типу «що ж купити на вечерю чи обід ... ще ж і на сніданок потрібно щось придумати».

Сушені, консервовані боби і сочевиця

Квасоля і сочевиця - одні з найкорисніших для здоров'я продуктів. Крім того, сушені та консервовані боби і сочевиця мають дуже тривалий термін зберігання, що робить їх одними з найкращих продуктів на кухні.

Спробуйте додавати чорну квасолю, нут, сочевицю в чилі, супи і салати.

Мікрогрін (мікрозелень)

Мікрогрін - це міні зелень, проміжна стадія між пророщеним насінням (коли паростки кілька міліметрів) і дорослою зеленню. Мікрозелень висотою до 10 см., з однією або двома парами листя. Смак, як у дорослої рослини, але яскравіший і ароматніший. А найголовніше, користі для організму в 40 разів більше (науково доведено). Це дуже корисна зелень.

Її можна вирощувати на підвіконні безперервно, а після зрізу допускається зберігання 5-7 днів в холодильнику. Тому мікрогрін сміливо можна віднести до продуктів, які завжди можуть бути під рукою.

Ще більше цікавого про новий суперфуд читайте в цьому блозі.

Горіхи та насіння

Джерело поживних речовин, мають здорові жири, ситний білок, клітковину і безліч вітамінів і мінералів.

Крупи

Зернові - відмінне джерело клітковини і поживних мікроелементів, включаючи вітаміни групи B, марганець і магній. Їх вживання захищає організм від серцевих і онкологічних захворювань.

Заморожені фрукти та овочі

Багато свіжих фруктів та овочів, такі як ягоди і зелень, є швидкопсувними. Проте, покупка цих продуктів в замороженому вигляді дозволяє завжди мати під рукою їжу багату на поживні речовини.

Мед і кленовий сироп

Ці натуральні підсолоджувачі мають унікальну користь для здоров'я, і ​​швидко допоможуть вгамувати бажання «з'їсти щось солоденьке».

Яблучний оцет

Цей ароматний оцет не тільки універсальний, але і неймовірно корисний. Дослідження показали, що він має протидіабетичні, протизапальні, антиоксидантні і корисні для серця властивості.

Жири для приготування їжі

Кокосову, соняшникову, кунжутну та оливкову олії, можна безпечно зберігати при кімнатній температурі протягом року або більше, в залежності від типу. З цієї причини ви можете купувати ці основні продукти для комори в великих кількостях, щоб у вас завжди було під рукою здорове джерело жиру.

Ферментовані продукти

Квашена капуста, кимчи і солоні огірки, смачні і мають ряд переваг для здоров'я. Дослідження показали, що вони покращують здоров'я травної системи, зменшують запалення і рівень цукру в крові.

Спеції та сушені трави

Натуральні і корисні підсилювачі смаку, які завжди можуть бути під рукою.

Часник і цибуля

Основа багатьох рецептів, ці продукти люблять як професійні, так і домашні кухарі за їх універсальність і довгий термін зберігання.

Заморожена риба, птиця і м'ясо

У той час як свіжа риба, м'ясо і птиця є швидкопсувними, заморожені залишатимуться їстівними набагато довше, якщо їх зберігати при правильній температурі.

Яйця

Універсальна їжа, якою можна насолоджуватися в будь-який час дня. Вони багаті білком і майже всіма вітамінами і мінералами, які необхідні вашому організму для процвітання, тому їх часто називають природними полівітамінами.

Жирний йогурт

Йогурт можна використовувати по-різному на кухні, що робить його незамінним в будь-якому добре укомплектованому холодильнику. Його можна вживати з ягодами, додавати в смузі, заправляти овочеві страви або використовувати для створення кремової консистенції соусів і супів.

Коментарі